NSO

De NSO is de brancheorganisatie voor de tabaks- en gemaksdetailhandel. Ze behartigt de collectieve belangen van de tabaks- en gemaksdetailhandel en verzorgt individuele dienstverlening aan ondernemers in de branche.

De tabaks- en gemaksdetailhandel bestaat in Nederland uit ruim 1500 winkels. Het betreft zowel authentieke tabaksspeciaalzaken als ‘moderne gemakswinkels met een breed assortiment’: rookwaren, maar ook tijdschriften, wenskaarten en kansspelen. Volgens de NSO brengt meer dan de helft van alle Nederlanders ten minste een keer per week een bezoek aan deze winkels. Deze winkels hebben dan ook een belangrijke buurtfunctie. Ruim van de ondernemers uit de tabaksdetailhandel is bij de NSO aangesloten.

De NSO is initiatiefnemer van de in 2019 in gang gezette campagne ‘Hou ons in de buurt!’. Daarin wordt aandacht gevraagd voor de problemen waar de kleine ondernemers in de sector mee te maken krijgen op het moment dat de maatregelen van het kabinet in het kader van het tabaksontmoedigingsbeleid (vastgelegd in het Nationaal Preventieakkoord) daadwerkelijk ingaan.

De NSO-campagne Hou ons in de buurt! is sinds de introductie in de eerste helft van 2019 breed opgepakt in zowel de landelijke als de lokale media.

« Terug naar overzicht
Zoeken